diumenge, 24 de novembre del 2013

Visita al MNAC

Sortida al MNAC

El passat 12 de novembre vàrem assistir a una visita al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya). La nostra activitat s’anomenava Història en Relleu.

És una activitat destinada a nens de P.4 fins a 2n de primària. La primera activitat que vàrem fer va consistir en què la monitora ens va fer asseure a terra i  observar les diferents escultures que hi havia en aquella sala. Un cop observades ens va fer dir de quins materials eren les diferents escultures, i després d’haver parlat dels materials vam canviar de sala on la monitora va destacar una obra de Manolo Hugué. Ens va explicar perquè havia creat aquella obra i què era una obra per anar situada al mig d’una plaça, ens va explicar que l’obra que veiem al museu era de fang i arran d’això vam fer una activitat on tots ens havíem d’asseure a terra en forma de rotllana i la monitora ens repartia un full per a cadascun, i llavors  ens donà una boleta de fang alhora que ens preguntava com podíem modelar aquesta boleta (fent un xurro, aixafant-la, separant-la, ajuntant-la...). Un cop fet això la monitora ens va  fer tancar els ulls i ens va anar dient que havíem de fer amb la boleta: ara l’aixafem, fem un xurro, separem, ajuntem i ho repetim fent una sèrie. Un cop acabat això, ens posa música i amb el ritme de la música fem una sèrie semblant a l’anterior. Amb això treballem: el volum, el moviment i quan tanquem els ulls i posem música el que fem és una motivació entre el moviment i el so més el fet d’estar atents per la música.

Un cop acabada aquesta activitat, ens va dir que l’obra original, la que està al mig de la plaça, és de pedra i ens va explicar com es pot treballar la pedra i quines eines s’utilitzen. Per poder veure les pedres, ens va ensenyar pedres de dos tipus: una treballada i les altres eren  pedres de riu ven rodones degut al desgast  provocat per  l’aigua.

Quan acabarem aquesta activitat vam canviar de sala i al nou espai vam veure l’escultura Nit de lluna. Aquesta obra està feta de fusta i ens va ensenyar un tros d’arbre a partir del qual ens va explicar que les circumferències que veiem eren els anys que tenia aquell arbre. Seguidament ens explicà el significat d’aquella obra, l’artista volia representar a la seva mare i la va fer d’aquella manera. Per interactuar amb els nens la pregunta que ens fa és:  Com representaríeu algú de la vostra família? Aleshores, cada nen ha d’explicar com ho faria. 

També vàrem veure una escultura de ferro anomenada La gran ballarina i a partir d’ella vam fer una activitat on tots ens convertíem en ballarines mentre la monitora posava música i ens havíem de desplaçar per la sala com si fóssim ballarins però, quan la parava, ens havíem de quedar immòbils. 
Quan acabàrem la visita baixàrem a una sala on vam poder fer alguna activitat com transformar-nos ens pilotes i rodar amb el ritme de la música o bé amb una tela imitar la tècnica del relleu reposat.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada