diumenge, 10 de novembre del 2013

Lectura en veu alta

Per què és important fer massatges als nostres fills/es? 


Els avantatges que comporta el massatge infantil són tant per als pares i les mares com per als seus infants. En aquest sentit, és molt més que una simple experiència sensual i agradable, o un tipus de teràpia, es tracta més aviat d’una manera de mantenir la salut i el benestar dels nostres nadons.
En aquelles societats en què els nadons són agafats freqüentment en braços, són abraçats i reben massatges, quan esdevenen adults són més cooperadors i comprensius. 
Cal veure la pràctica del massatge infantil com un temps important de la nostra rutina diària ja que ens proporciona un moment i un espai únics per interaccionar amb els nostres fills i/o filles. És un moment de calma, de tranquil•litat, de confiança mútua, de donar i de rebre. 
És important fer massatges als nostres fills i/o filles perquè establim amb ells un vincle únic a través de la pell, de les mirades, dels somriures, dels sons, del to de la veu, etc., ens hi comuniquem sense paraules. Els donem unes sensacions i unes percepcions del món que els envolten, els proporcionem seguretat i plaer, alliberem les tensions acumulades al llarg del dia i proporcionem un estat de relaxació i una sensació de benestar molt agradable.
És un nutrient que no beneficia només l’infant, sinó també els pares, mares i/o qualsevol persona que estigui en contacte amb la criatura, estimula i enforteix els vincles afectius i l’escolta mútua.

Bibliografia: generalitat de Catalunya departament de benestar social i familiar. Fundació Pere Tarrés (serveis educatius) Créixer amb tu.

http://www20.gencat.cat/docs/dasc/03Ambits%20tematics/03Families/04Formacio%20per%20a%20pares%20i%20mares/Creixer%20amb%20tu/Documents/Massatges.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada