dimarts, 19 de novembre del 2013

Parlem d'educar

Avui en el seminari estem recordant que és educar. A vegades és més important la pregunta que no pas la resposta.

Venim d’un món molt marcat però el present està canviant. Actualment tenim moltes possibilitats d’informació i coneixements. És un canvi on l’individu decideix i l’escola pel contrari s’ha estancat i no ha fet aquest canvi. A conseqüència d’això els alumnes abandonen l’escola cansats, sense res que els motivi per seguir endavant. Hem de tenir esperit crític i compartir-lo. Els alumnes que ens estem formant per en un futur ser educadors hem de formar-nos i intentar aplicar les innovacions a la manera com volem que les escoles siguin en un futur.

Després d’haver fet aquesta reflexió, la meva companya Laura, amant dels Castellers, ens ha fet una lectura en veu alta anomenada Castellers on  ens mostra que és un esforç diari i que precisament això a ella li transmet molts valors entre els quals sempre hi és present l’expressió no rendir-se. La Mònica avui també ens ha fet la seva lectura en veu alta d’un fragment de Carles Ferran.

Un cop acabat això, l’Ester, la Maria i la Marina ens han fet la seva actualitat educativa mostrant-nos les notícies següents: 

-          Escola oficial d’idiomes puja els preus un 55% més.
-          Batxillerat sense Matemàtiques, llatí com a llengua obligatòria batxillerat social i humanístic.
-          L’ajuntament invertirà uns 25 milions d’euros en obres RAM (reforma, millora i ampliació)en centres públics.
-          Sense Anglès no hi ha títol universitari, nivell B.2.

-          ERASMUS : eliminaran les beques d’erasmus.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada