dimecres, 16 d’octubre del 2013

Joan Ferrés "Vídeo y educación"


Avui a GTIC, per treballar el què és el llenguatge audiovisual, hem llegit el primer capítol del llibre: Vídeo y educación de Joan Ferrés.




En aquet llibre, podem veure que el cervell té dos hemisferis, un s’encarrega de l’elaboració del pensament humà i l’altre de la configuració del comportament.

L’hemisferi esquerra: d’aquest podem dir que controla el costat dret del cos, fa les funcions lligades al llenguatge com ara la lectura, l’escriptura, càlcul. Podem dir que l’escola funciona amb aquest hemisferi.

L’hemisferi dret: Aquest controla la part esquerra del cos, va lligat a les funcions espacials no verbals, treballa les àrees del coneixement del rostre, les emocions, la creativitat i la intuïció. Podem dir que els anuncis funcionen amb aquest hemisferi.

Llenguatge audiovisual: és aquell que comunica les idees a través de les emocions

Mirar una imatge/ veure un vídeo = imatge- emoció- idees: És quan, encara que no entenguis la pel·lícula et pots emocionar i no saber el contingut de la pel·lícula.

Llegit text= imatge- idees- emoció: És quan llegeixes un text, que primer has de entendre el que estàs llegint i desprès et pots emocionar, però sinó entens el contingut no et pot produir emocions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada