dilluns, 7 d’octubre del 2013

Canals RSS


Què són els RSS?

RSS= Really simple syndications

Els RSS és una família de formats de canals webXML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies, weblogs o podcats, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes.És en essència una sindicació de continguts.  
El principal avantatge del sistema és l’agilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars. I també el poder adjuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai. Com a resum podem dir que el RSS és una forma molt senzilla per què puguis reble, directament al teu ordinador o en una pàgina web en línia ( a través d’un lector, RSS) informació actualitzada sobre les teves pàgines web preferides, sense necessitat que hagis de visitar una per una. La sindicació de continguts és un dels molts recursos que ens ofereix la xarxa per a poder accedir a grans volums d’informació d’una manera senzilla i pràctica al ser un eix d’ús generalitzada, hi ha multitud d’espais on ens expliquen què és. Una bona manera de fer-nos una primera idea es a través d’aquet vídeo:



Com es fa des de Blogger, rebre els feeds de les nostres pàgines web preferides? 
Per poder rebre els feeds de les pàgines web al nostre Blog, haurem d’entrar a l’partat de format i afegir un gadget, per fer que ens arribins les actualitzacions, haurem d’escollir el gadget de “flux d’actualització”


Perquè la resta de gent, ens pugui seguir, haurem d’escollir el gadget “enllaços de subscripció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada