dimarts, 10 de desembre del 2013

Els mapes Mentals





La tècnica dels Mapes mentals, que cada cop està més estesa i és més coneguda, és un invent de'n Tony Buzan. En la seva concepció, en Buzan buscava una tècnica de creativitat que estigués en major sintonia amb la manera en que el nostre cervell funciona. Evidentment, el nostre cervell no funciona de manera seqüencial, així que una tècnica com el Brainstorming ( pluja d'idees) l'obliga a adaptar-se a aquesta manera de ser creatiu. Ben al contrari, el nostre cervell organitza les idees en forma de nodes, i és així com funciona el Mindmap.

En aquests exemples que veuràs a continuació, te n'adonaràs de que tot parteix d'un centre que representa la idea o concepte que volem desenvolupar a nivell creatiu. D'aquest node principal en van sorgint branques temàtiques que parteixen la complexitat del concepte central en apartats o categories encara genèriques però indubtablement més concretes. D'aquestes branques surten, al seu torn, noves branques interiors que s'acosten cada cop més a la concreció del que estem buscant. I així pot continuar el procés fins a infinits nivells de profunditat, tants com requereixi la complexitat de la idea buscada o desenvolupada.





És, per tant, la tècnica dels Mapes mentals, una que ens permet treballar de manera idònia les etapes creatives d'un projecte, donat que aquests acostumen a plantejar-nos reptes creatius amplis i de múltiples facetes.
Informació extreta de: http://gestiodeprojectes.blogspot.com.es/2011/06/tecniques-de-creativitat-els-mapes.html

Els mapa mental és una eina que ens permet organitzar i estructura el nostre pensament facilitant-nos així la nostra capacitat d'expressar idees, solucionar problemes, prendre apunts,... d'una manera gràfica.

Hi ha multitud d'eines on-line que ens permeten confeccionar i compartir un Mind Map, per exemple:

http://www.mindomo.com/es/
o
http://www.mindmeister.com/es
o
http://www.mapmyself.com/

Per aprendre què són i con funcionen els mapes mentals, podeu seguir l'excel·lent curs:

http://cursomapasmentales.igipuzkoa.net/


Informació extreta de: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els-mapes_19.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada